Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?
Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?

Cerrahi yöntemin ortaya koyduğu sonuçlar geri dönülemez olarak adlandırabilir. Her ne kadar revize burun estetiği operasyonlarıyla bu süreç değiştirilebilse de zahmetli ve maliyetli bir yoldur. Ameliyatsız burun estetiğinde kullanılan dolgu maddeleri zamanla etkisini yitirdiğinden operasyonun olası sonuçlarını gözlemlemek ve kısa süreli estetik görüntü kazanmak amacıyla kullanılabilir. Dolgu yöntemi birçok estetik operasyonda kullanıldığından dolayı güvenilirliği yüksektir.

Burun bölgesi genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak çeşitli sorunlarla baş başa kalabilir. Bu sorunların nihai çözümü cerrahi operasyon olsa da cerrahi müdahalenin çeşitli risk ve dezavantajlarından ve ameliyatsız yöntemlerin pratikliğinden dolayı hastalar ameliyatsız burun estetiğini tercih edebilmektedir. İşlemin kolay ve geri dönülebilir sonuçlar ortaya koyuyor olması da hastaların ameliyatsız burun estetiğini tercih sebepleri arasındadır.

Ameliyatsız Burun Estetiği Kimlere Yapılır?

Ameliyatsız burun estetiğinin tercih edilmesini sağlayan birçok motivasyon mevcuttur. Öncelikle burun bölgesinde mevcut olan sorunun büyüklüğü cerrahi müdahale ile alınacak riskleri karşılamıyorsa hastalar ameliyatsız yöntemi tercih ederek, karşılaşabilecekleri riskleri minimize etmektedirler. İkinci olarak cerrahi müdahale yaptıracak hastalar, cerrahi müdahale ile oluşan sonuçların geri dönüşünün zor olduğunu bildiklerinden dolayı sonuçların bir simülasyonunu yapmak amacıyla cerrahi müdahaleye geçmeden önce bu yöntemi uygulatmakta ve sonuçları önceden gözlemlemektedirler. Ayrıca burun bölgesinde radikal değişimleri henüz istemeyenler, burun ucu düşüklüğü problemi olanlar, burunları düz olsa da biraz kaldırmak isteyenler, profil bozukluğuna sahip olanlar, kontur düzeltmeyi amaçlayanlar bu işlemi talep etmektedirler. Sonuç olarak ameliyatsız yöntemle halledilebilecek tüm problemler için hastalar bu yöntemi tercih etmekte ve cerrahi müdahalenin sonuçlarını görmeyi amaçlamaktadırlar.

Ameliyatsız Burun Estetiği Kimlere Yapılır?
Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?
Ameliyatsız Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız burun estetiği basit ve hzlı bir işlemdir. İşlem esnasında anestezi işlemine gerek olmasa da bazı hastalarda lokal anestezi kullanılabilir. Öncelikle hangi bölgelere müdahale edileceğinin yani hangi bölgelerin doldurulacağının belirlenmesi gerekir. Hangi bölgelerin doldurulacağının doğru belirlenmesi, bu bölgelerde hangi miktarda dolgu malzemesinin kullanılacağının da bilinmesi burun estetiğinin sağlanması açısından önemlidir.

 

Dolgu malzemesinin içeriği genelde enjekte edildiği bölgede su toplama kapasitesini arttırarak dolgun bir görünüm elde edilmesine sebep olan hyaluronik asittir. Hyaluronik asit vücutta doğal olarak bulunan maddelerden bir tanesidir.

 

Dolgu yapılacak bölgelerin ve dolgu malzemesi miktarının belirlenmesini takip eden süreçte hazırlanan dolgu malzemesi ince kanüller veya enjektörler yardımıyla burun bölgesine enjekte edilir. Bu enjeksiyon işlemi düzensizliklerin, çöküklerin düzeltilmesinde uzun süreli etkiler gösterirler. Burun ucu bölgesinin kaldırılması için de bu amaçla görev yapan kaslara dolgu yapılır ve kasların gerginleşerek burun ucu bölgesini kaldırması arzulanır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyatsız burun estetiği basit ve kısa süren bir operasyondur. Ancak basit ve kısa sürmesi hiçbir şeye dikkat edilmeyeceği anlamını taşımaz. İşlem öncesi ve sonrası belli noktalara dikkat edilmesi önemlidir.

  • İşlemi gerçekleştirecek doktor ile hasta arasında tam mutabakat sağlanmalıdır. Tek seferde tam sonuç alınması açısından bu önemli bir husustur. Gerekecekse tekrarlayan enjeksiyonlar ile daha güvenli sonuçlar elde edilmesi hedeflenir.
  • Dolgu malzemesinin istenen bölgede kalması ve adapte olması için sert masaj ve hareketlerden kaçınılmalıdır.
  • Hastanın duş almasında herhangi bir problem bulunmaz ancak dolgu yapılan bölgeyi aşırı sıcak ve aşırı soğuk sudan korumak gerekir.
  • İşlemi takip eden bir haftalık süreçte hasta burun bölgesine ağır makyaj malzemeleri sürmemeli, bu alanı kimyasal özellikteki ürünlerden uzak tutmalıdır.
Op. Dr. Hakan Demirel