Ameliyatsız Yüz Germe Nedir?
Ameliyatsız Yüz Germe Nedir?

Ameliyatsız yüz germe işlemleri cerrahi girişimde bulunmadan yüzde gerginlik ve canlılığın kazanılması işlemleridir. Bu işlemlerde iple askılama, lazer, radyofrekans, enjeksiyon gibi uygulamalar seçilebilir. Hasta için en uygun yüz germe işlemi seçilmelidir.

 

Yaşlanmanın etkileri ile yüzde oluşan cilt ve yumuşak doku sarkmalarının tedavisi için ameliyatsız yüz germe işlemleri kullanılabilmektedir. Ameliyatsız işlemler derin kırışıklıklar dahil bir çok problemi cerrahi işleme gerek olmadan çözebilir. İşlemden sonra hemen etkisini göstermeleri, ameliyatlardan kaynaklanan riskleri taşımamaları hastalar için tercih sebebidir. Ameliyatsız yüz germe işlemleri cildin elastikiyetini artırmada, gergin ve canlı görünüme kavuşmada etkili yöntemler içerir. Kişinin beklentilerine en çok uyan teknik seçilir. Yüzde daha genç görüntüyü ameliyatsız sağlamak bu tekniklerle mümkündür.

Ameliyatsız Yüz Germe Kimlere Yapılır?

Ameliyatsız yüz germe işlemleri genellikle otuzlu yaşlardan itibaren tercih edilir. Yüz bölgesinde cilt ve yumuşak doku sarkmalarına bağlı şikayeti olan bireyler bu işlemlerden yararlanabilir.

  • Yüzde oluşmaya başlayan yüzeysel kırışıklıklar bu yöntemlerle gerginleştirilir.
  • Daha derin kırışıklıklarda cilt altı dokuyu destekleyen yöntemler kullanılır.
  • Yüzün alt kısmına doğru biriken dokular toparlanabilir, daha dinç bir yüz şekli oluşturulur.
  • Yaşın ilerlemesiyle yüzde çökme meydana gelebilir. Bu durum dolgu işlemleriyle giderilir.

Ameliyatsız yüz germe işlemleri, cerrahi işlemlere sıcak bakmayanlar için büyük avantajlar taşır. Bu yöntemlerden beklenen sonuçlar gerçeğe uygun olmalıdır. İşlemden önce doktorunuz işlem sonucu, etki süresi hakkında ayrıntılı bilgi verecektir.

Ameliyatsız Yüz Germe Kimlere Yapılır?
Ameliyatsız Yüz Germe Nasıl Yapılır?
Ameliyatsız Yüz Germe Nasıl Yapılır?

İple yüz asma, ip estetiği, örümcek ağı estetiği, v lift yüz asma, iple ameliyatsız yüz germe, iple yüz kaldırma, örümcek ağı yüz germe, iple estetik gibi bir çok değişik tanım ve isimle adlandırılan bu yöntemlerin hemen tamamı; aslında benzer yollarla yüzdeki deri sarkmalarını toparlayan, çapa şeklinde veya düz ameliyat iplikleri kullanılarak bu iplerin deri altından geçirilerek yüzün yukarı doğru askılanması esasına dayanan ameliyatsız estetik uygulamalardır.

Ameliyatsız Yüz Germe Riskleri ve Komplikasyonları

Ameliyatsız yüz germe işlemlerinin yan etkileri az görülür ve genellikle geçicidir. Kesi açılmadığından yara izleri görülmez. Yara izlerine bağlı komplikasyonlar gelişmez. Dolgu işlemlerinden sonra şişlikler görülebilir. Bunun yanında kızarmalar ve morarmalar görülebilir. Bunlar kısa zamanda kendiliğinden geçer. İple askılama yöntemlerinde de ödem ve morluk gözlenebilir. Bunlar geçicidir. İşlem sonrası minimal asimetriler olabilir, bu durumlarda dolgu uygulamaları ile tamamlayıcı işlemler uygulanabilir.

Ameliyatsız Yüz Germe Riskleri ve Komplikasyonları
Ameliyatsız Yüz Germe İyileşme ve Etki Süresi
Ameliyatsız Yüz Germe İyileşme ve Etki Süresi

Ameliyatsız yüz germe işlemlerinden hemen sonra kişi günlük yaşantısına döner. Küçük kızarıklık, ödem gibi durumlar kısa süre geçtiği için uzun bir iyileşme süreci yoktur. Bazı tekniklerin sonucu işlemden hemen sonra fark edilmeye başlar, bazı teknikler ise etkilerini iki üç haftadan sonra göstermeye başlar. Bu işlemlerin etkileri kalıcı değildir. Fakat birçoğu cildi beslediğinden yaşlanmayı geciktirir. İşlemlerin kalıcılığı uygulanan tekniğe göre değişir. Etki süreleri 6 aydan 3 yıla kadar değişir. Ameliyatsız yüz germe işlemlerinin bazılarında kalıcılıklarını arttırmak için farklı yöntemler uygulanabilir. Bu işlemlerin etkileri geçtikten sonra tekrarlanmalarında bir sakınca yoktur. Bazı uygulamalarda farklı teknikler bir arada kullanılabilir. Bu durum da kalıcılığa etki eder.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyatsız yüz germe işlemleri görece basit işlemlerdir. Uygulanan yönteme göre dikkat edilmesi gerekenler farklılaşabilir. Bu konuda ayrıntılı bilgi doktorunuz tarafından verilecektir. Fakat genel olarak dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanabilir:

  • İşlemin yapılacağı ortam yer iyi seçilmeli, steril bir ortam olmasına dikkat edilmelidir.
  • İşlem öncesinde doktora alerjik durumlar, geçirilen hastalıklar, kullanılan ilaçlar hakkında eksiksiz bilgi verilmelidir.
  • Yüz bölgesinde devam eden enfeksiyon, iltihap varsa işlem ertelenmelidir.
  • Bazı işlemlerden sonra bir süre solaryum, buhar banyosu, sauna gibi durumlardan uzak durmak gerekir.
  • Bu işlemlerden sonra cilt bakımı yaptırmak için bir süre beklemek gerekir. Uygun zaman konusunda doktorunuza danışabilirsiniz.
  • Sigara ve alkol kullanımı işlemleri kötü etkiler. Bu yüzden işlem öncesinde ve sonrası bırakmak faydalı olacaktır.
Op. Dr. Hakan Demirel